Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csincse Község településképének védelméről

Rendelet: 

 

Csincse Község településképének védelméről

11/2017.(XII.22.) önkormányzati rendelet elsődleges célja a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, valamint 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről alkalmazásával a község arculatának megőrzése, értékeinek feltárása és bemutatása, valamint irányok meghatározása a fejlődés, jövőbeni építkezések, településkép változása számára.

Gyökerekre épülő, azt ízléssel továbbgondoló, a helyet és mások igényeit is tiszteletben tartó magatartás kialakítását célozza meg az épített környezetet alakítók (települési döntéshozók, építtetők, tervezők, kivitelezők; helyiek és betelepülők részéről.

Örökségünket a helyi és műemléki védelem segítéségével szükséges megőrizni.

Az építészeti útmutató ajánlásai nem a szabadság korlátozását célozzák, hanem az épített környezethez alkalmazkodó lehetőségeket tárják fel. Ez a rendelet és a Településképi Arculati Kézikönyv nem zárt rendszer. Párbeszédet feltételező kezdeményezés, amely alapján folyamatosan változtatható, bővíthető a tartalom, hogy eredménye büszkeséggel tölthesse el a települést és lakóit. Ha új ház épül – cél, hogy könnyen beilleszthető legyen. Együttműködésre, tudatos és felelősségteljes viselkedésre ösztönöz annak érdekében, hogy ami mindannyiunk közös kincse, ne tűnjön el a globalizáció viharaiban.

Csincse, 2017. december 23.

                                                                   Lőrincz Imre Attila

                                                                         polgármester

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó képFacebook


Statisztika

Online: 3
Összes: 307593
Hónap: 1085
Nap: 29