Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biográfia

FÜGEDI MÓNIKA

monika.fugedi@gmail.com

 

Fügedi Mónika 1967-ben született Miskolcon és Sajóbábonyban nevelkedett. Szüleivel később Sajóládra,majd néhány éve Csincsére költöztek.
Festményeit "Növi" név alatt készíti,ami az elhunyt öccse emlékére használ,ugyanis ő szólította így.
Mónika tanárai már fiatal korban felfedezték rajz tudását és képzőművészeti szakközépiskolába tanácsolták. Sajnos egy súlyos lemenetelű betegség miatt nem tudott jelen lenni a felvételin,így a sors megakadályozta abban,hogy szenvedélyének élhessen.
Az ő karrierje nem bontakozhatott ki,amíg Mallorcára nem utazott. Itt talán a sziget varázslatos világa miatt úgy érezte,hogy ecsetet ragad és festeni kezd. Esélyt kapott az élettől,hogy megmutatkozzon,mint igazi művész. Nem nézett vissza,csak alkotott,munkáját kiállításokon és galériákban csodálhatták és vásárolhatták meg.
Elbűvölte a fa természetessége és úgy gondolta,hogy a festményeit erre a csodálatos "lélegző"anyagra festi. Így kezdődött,hogy alkalmazni kezdte az úgynevezett "tábla festést",amihez kizárólag újra hasznosítható fát használ. Olajfestékkel kelti életre a természetet. Kedvenc témái: az állatok,a naplemente és a tánc megjelenítése.


 
 


Utolsó képFacebook


Statisztika

Online: 3
Összes: 307594
Hónap: 1085
Nap: 30