Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükkös tolvajok

Vigyázat! TIGÁZ-osoknak adják ki magukat a trükkös tolvajok


tolvaj.gif
Miskolc - Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az utóbbi időben tudomásunkra jutott: Miskolc környékén úgynevezett ”trükkös tolvajok” tevékenykednek. – írja közleményében a TIGÁZ Zrt.

 

“Az ismertté vált esetekben, főleg időseket próbálnak megkárosítani a magukat TIGÁZ-szakembereknek kiadó tolvajok. Az elkövetők arra hivatkoznak, hogy a TIGÁZ megbízásából keresik fel az ügyfeleket éves gázkészülék ellenőrzés és CO (szénmonoxid) műszer felszerelése céljából. A munkáért előlegben készpénzt is kérnek, illetve hivatalosnak tűnő okmányt is aláíratnak a tulajdonossal, melyben ő egy későbbi fizetésre is kötelezettséget vállal. – áll a TIGÁZ Zrt. azon közleményében, amelyet csütörtökön délután juttattak el szerkesztőségünkbe.

“Fontos, hogy a TIGÁZ ügyfelei csak olyan embernek nyissanak ajtót, és engedjék társaságunk nevében eljárni, akinek személyazonosságáról és szándékairól meggyőződtek! Ezt elősegítendő, jelen tájékoztató anyagban összeállítottuk, hogy munkatársaink mely ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket, és milyen hivatalos jelzések alapján azonosíthatják őket.

 Nem jogosultak készpénz átvételére!

A tudnivalókat röviden összefoglalva a két legfontosabb dolog: munkatársaink és megbízottaink igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, és kérésre ezeket kötelesek felmutatni; illetve soha, semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására. Amennyiben valaki a TIGÁZ nevében kopogtat ügyfelünk ajtaján, de nem tudja, vagy nem akarja igazolni magát, kérjük, ne engedjék be! Amennyiben valaki a TIGÁZ nevében pénzt kér, vagy pénzt szeretne átadni, ne fogadják el, ne engedjék be az illetőt! Ha bármilyen tevékenységünk díjköteles, azt mindig postai úton eljuttatott számla illetve csekk ellenében kell kiegyenlíteni; amennyiben ügyfelünk az éves leolvasás után visszatérítésre jogosult, az összeget mindig átutalással, vagy postai úton, lakcímre kézbesítve juttatjuk el.

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban, segítségüket kérve:Műszaki átvétel Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás Mérőhely ellenőrzés Mérőhely leolvasás Névátírás, fogyasztó váltáskori ellenőrzés Hibaelhárítás Munkatársaink és megbízottaink munkájuk elvégzése során mindigjelzik, a fenti tevékenységek közül melyik elvégzése céljából jöttek. átadnak Önnek az elvégzett tevékenységről egy hivatalos dokumentumot (a leolvasás kivételével!).”

Igazolványok, és munkaruha

“Munkatársaink és megbízottaink mindig, minden esetbenrendelkeznek azonosítást szolgáló igazolvánnyal vagy megbízólevéllel. kötelesek megmutatni ezt az igazolványt vagy megbízólevelet, ha Ön megkéri őket. Munkatársaink olyan ruházatot viselnek, amelyen mellmagasságban, bal oldalon társaságunk anyacégének, az ENI-nek a logója (egy hatlábú kutya) látható. Munkatársaink és megbízottaink soha, semmilyen körülmények közöttnem kérnek Öntől készpénzt a helyszínen; nem adnak Önnek készpénzt a helyszínen.

Fontos, hogy hátralékos (tartozással kapcsolatos) ügyekben lehet egyedül kivétel, ebben az esetben szerződött partnereink jogosultak pénzbeszedésre! De a hátralék beszedésére szerződött partnerünk az ügyféllel kapcsolatos (fogyasztói adatok, tarozás mértéke, ideje, stb.) adatokat ismeri. Csalók ilyen adatok birtokában nem lehetnek!Hátralékbehajtással foglalkozó partnerünk munkatársainkhoz, megbízottainkhoz hasonlóan köteles igazolni magát.

Kérjük ügyfeleinket, hogy amennyiben bármilyen kételyük támad, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338″ – írja a TIGÁZ Zrt. közleménye.

 
 


Utolsó képFacebook


Statisztika

Online: 2
Összes: 307598
Hónap: 1087
Nap: 33